Ens treuen la sisena hora a les escoles

La sisena hora, només als centres amb entorns desafavorits

Actualitzada el 12/04/2011 7:14

La consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, eliminarà la sisena hora obligatòria a l’educació primària i només la mantindrà “com a mesura complementària en aquells centres d’entorns més desafavorits”. A la resta de centres escolars, se’ls ofereix la possibilitat de mantenir aquesta hora més de classe “per atendre individualment o en grups reduits als alumnes que requereixin un reforç en matèries determinades, com la lectura, el càlcul o la llengua en el cas dels nouvinguts”, segons ha explicat avui la consellera.

Aquesta i altres mesures de “reorganització” horària, que Rigau ha anunciat avui als sindicats de mestres en una reunió a la Conselleria, “no suposen cap estalvi de diners” ni tampoc cap retallada en la plantilla docent, ha explicat, “sinó que reordenen els recursos existents” per poder fer front a l’entrada anual de nous alumnes i alhora combatre el fracàs escolar “sense augmentar la despesa”. A finals d’aquest mes, després de la ronda de converses amb tota la resta d’agents educatius implicats, es concretarà el nombre de centres que mantindran la sisena hora, “que serà un nombre important”, va dir Rigau, i quants centres opten per mantenir-la per alguns alumnes concrets, tot i que a la majoria d’escoles desapareixerà.

Així, els mestres que van entrar al sistema el curs 2006-07 per cobrir aquesta sisena hora mantindran el lloc de treball però passaran a fer altres tasques, com l’atenció al nou alumnat i també el reforç de l’última etapa d’Educació Secundària Obligatòria (ESO), on apareixeran itineraris diversos de professionalització, o dels cicles postobligatoris. “La mobilitat d’aquestes mestres d’un centre a un altre i d’una etapa educativa a una altra procurarem que es faci sempre dins la mateixa població”, va explicar Rigau.

Advertisements

About bargallomar

Actualment treballant en una escola bressol i acabant de cursar magisteri d'educació infantil a la universitat blanquerna.
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s