10 coses que fan feliç a un nadó! Esteu d’acord??

La nostra felicitat sol anar lligada a uns nivells d’estrés baixos, a la tranquil·litat perquè tot el que ens envolta està sota control i perquè tenim aprop tot allò que ens fa falta. Als nadons, les coses que el fan sentir-se són aproximadament les mateixes, evidentment, adaptades a la seva mida i necessitats.

Sabem com ens demostren que ens estimen i que som importants per a ells, però, coneixem realment el que els converteix en les petites persones més felices del món? N’hem trobat un resum que us apropem.

1.Estar despullats. En els nadons hi ha una relació entre el seu cos i les seves emocions i, davant la manca de llenguatge oral estructurat, el cos és qui expressa la seva tranquil·litat. Per això, quan estan nus, sense bolquers, es mouen i riuen totalment relaxats. Quan estan despullats, estan més receptius i belluguen els peus i les mans sense roba que els limiti.
2.Que els embolcallin. Estar calentons ens recorda quan eren dins el ventre de la mare, a l’úter, i estaven totalment protegits.
3.Els sorolls monòtons. Des d’un sonall fins la remor de la rentadora en marxa. Són sorolls que els transporten al que sentien dins el cos de la mare. Es contraposen als sons estridents que senten una vegada son fora.
4.El contacte. Per calmar el plor d’un nadó, res sol ser més efectiu que una abraçadada de la mare. El contacte pell a pell equilibra la temperatur i el ritme cardíac dels nounats i els ajuda a alliberar endorfines i oxitocina.
5.La música. Els estimula a aprendre, com han demostrat molts estudis. Estimula les seves connexions neuronals i reorganitza el seu cervell. Els sons aguts de la música clàssica el predisposen a l’aprenentatge. Les melodies greus, en canvi, els ajuden a relaxar-se. També hi contribueixen les veus dels pares.
6.Passejar pel carrer. L’aire en moviment no és el mateix que el que hi ha estancat a casa. A més, els sons i les olors també són diferents i l’estimulen i entretenen.
7.L’olor de la mama. Sempre relaxa al nadó i ho demostra el fet que alguns s’adormen quan tenen aprop una peça de roba de la mare. Alguns estudis apunten que, fins i tot abans de néixer, i malgrat no haver-la olorat mai, el nadó pot reconèixer l’olor que fa la seva mare.
8.Posar-se coses a la boca. A través del gust, el nadó reconeix els objectes. La boca, durant els dos primers anys de vida, és un escàner que li permet generar una imatge del que l’envolta. Cal estimular-los amb molts objectes.
9.El balanceig. Gronxar de manera monòtona i rítmica a un nadó li dóna seguretat i equilibri. El balanceig estimula les conexions neuronals més profundes i el conecten amb l’estabilitat. En reconèixer el ritme, adquireix confiança, es relaxa, allibera endorfines i s’adapta a l’entorn.
10.La veu de la mare. Fixeu-vos-hi: els nadons sempre giren el cap quan senten la veu de la seva mare. Cada vegada que li parla percep un grapat d’emocions, les mateixes que el faran parlar. Comunicar-s’hi és la seva principal passió.

Advertisements

About bargallomar

Actualment treballant en una escola bressol i acabant de cursar magisteri d'educació infantil a la universitat blanquerna.
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s